Μετάφραση της ιστοσελίδας σας... Πλεονεκτήματα και Συμβουλές Επιτυχίας

…γιατί δεν πρέπει να την αναβάλλετε! Οι οnline επισκέπτες είναι αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα θα αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες από μια ιστοσελίδα στη γλώσσα τους, έτσι οι επιχειρήσεις που έχουν πολύγλωσσες ιστοσελίδες σίγουρα κερδίζουν και τις εντυπώσεις αλλά κυρίως, και σημαντικότερο, τους πελάτες! Παρότι το ιντερνέτ αποτελεί πραγματικό «δώρο» για το διεθνές εμπόριο, πολλές επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν να δουν μακριά και να αναπτυχθούν διεθνώς. Η μετάφραση των ιστοσελίδων που συχνά θα δείτε να αναφέρεται με τον όρο “localization” (τοπικοποίηση) είναι το πρώτο βήμα για αυτή την ανάπτυξη.

Ας πάρουμε όμως τα θέματα με τη σειρά: Τι σημαίνει «μετάφραση μίας ιστοσελίδας», τι ακριβώς σημαίνει «localization». Πρόκειται για την προσαρμογή προϊόντων ή υπηρεσιών για μια συγκεκριμένη αγορά, μια διαδικασία που περιλαμβάνει – αλλά δεν περιορίζεται – στην απλά μετάφραση της ιστοσελίδας στην αντίστοιχη γλώσσα. Μία πλήρως μεταφρασμένη / προσαρμοσμένη ιστοσελίδα δείχνει μεγάλο σεβασμό αρχικά στην κουλτούρα της χώρας και μεταφέρει το ενδιαφέρον σας προς τους δυνητικούς πελάτες σας με λεπτομέρειες όπως: λαμβάνει υπόψη του το διαφορετικό νόμισμα, το διαφορετικό μετρικό σύστημα, τις διαφορετικές προσεγγίσεις, λαμβάνει υπόψη, ακόμη και τις πολιτισμικές διαφορές.Πλεονεκτήματα μετάφρασης ιστοσελίδαςΤα πλεονεκτήματα μιας ιστοσελίδας που θα έχει μεταφραστεί / προσαρμοστεί σωστά στη γλώσσα της αγοράς στην οποία στοχεύει είναι πάρα πολλά: ξεκινώντας από τη διείσδυση στην αγορά, τη αύξηση του μεριδίου της επιχείρησης στην παγκόσμια αγορά μέχρι και τον υποσκελισμό του ανταγωνισμού. Και όταν μιλάμε για μετάφραση, μην σκέφτεστε αποκλειστικά τα αγγλικά. Το 70% και πλέον της κίνησης στο διαδίκτυο γίνεται από μη αγγλόφωνες χώρες ενώ λιγότερο από το 30% των χρηστών παγκοσμίως έχουν τα αγγλικά μητρική γλώσσα. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, αγορές όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία ή ο ισπανόφωνος κόσμος, σκεφτείτε αγορές όπως η Κορέα που είναι η 10η παγκόσμια εμπορική δύναμη…Μία πολύγλωσση ιστοσελίδα σάς φέρνει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη. Δηλαδή, εκτός από μια ραγδαία αύξηση των πωλήσεων (βραχυπρόθεσμα), είναι και ένας εκπληκτικός και σχετικά εύκολος τρόπος να «τεστάρετε» νέες αγορές και να ανοίξετε νέους δρόμους επικοινωνίας.5 βασικά σημεία για την επιτυχία της μετάφρασης ιστοσελίδας

  • Μεταφράστε / προσαρμόστε την ιστοσελίδα σας - αρκούν λίγες μόνο σελίδες για να φανείτε αξιόπιστοι στις μηχανές αναζήτησης της αγοράς στην οποία στοχεύετε.
  • Απευθυνθείτε σε επαγγελματία μεταφραστή - και αποφύγετε τη χρήση υπηρεσιών αυτόματης μετάφρασης που δεν ξέρουν να ξυπνούν το ενδιαφέρον και να χειρίζονται τη «γλώσσα των πωλήσεων». Άλλωστε κάποιος που είναι διατεθειμένος να «αγοράσει» θα περιμένει επαγγελματική συμπεριφορά και εξυπηρέτηση.
  • Εστιάστε σε συγκεκριμένα προϊόντα / υπηρεσίες - προωθήστε το καλύτερο που έχετε να προσφέρετε. Αυτή η τακτική θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας στη νέα αγορά.
  • Κάντε πολύγλωσση αναζήτηση «keyword» - και εντοπίστε τί αναζητούν οι πελάτες και με ποιο τρόπο και προσαρμόστε το site σας ανάλογα ώστε να είναι ένα από εκείνα από τα οποία θα αγοράσουν.
  • Μετρήστε την επιτυχία σας - Μην ξεχνάτε τις αναλύσεις (analytics) της ιστοσελίδας σας που θα σας υποδείξουν από πού έρχονται τα καλύτερα αποτελέσματα ώστε να μπορέσετε να κάνετε καλύτερες επιλογές.

(*Το άρθρο γράφτηκε με βάση στοιχεία του Ινστιτούτου Εξαγωγών του Peterborough – Ηνωμένο Βασίλειο)  Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα

  • στοιχεία, 
  • πληροφορίες και 
  • αξιολόγηση της ιστοσελίδας σας

Εκτύπωση   Email