Μετάφραση και Μarketing: ο συνδυασμός της επιτυχίας

Οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, για να εξελιχθούν χρειάζονται νέους πελάτες. [Μάρκετινγκ] 
Το ιντερνέτ έκανε το μάρκετινγκ προσιτό ως προς τον τρόπο και το κόστος. [internet marketing + email marketing + social media] 
Η εγχώρια αγορά βρίσκεται σε οικονομικό τέλμα άρα επιβάλλεται η στροφή στο εξωτερικό. [Μετάφραση]
Η συνταγή της επιτυχίας: [Μάρκετινγκ] +  [Μετάφραση]

μετάφραση marketing

 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από το παραπάνω διάγραμμα, τα αγγλικά δεν είναι πάντα η πιο εύστοχη επιλογή όσο αφορά τη μετάφραση μιας ιστοσελίδας και η «στοχοποίηση» ως προς τη γλώσσα του καταναλωτή είναι αναγκαία.

Τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη έχει το καταναλωτικό κοινό της Ασίας με γλώσσες όπως Τουρκικά, Ρώσικα, Ινδικά αλλά και Κινέζικα ενώ η Μέση Ανατολή είναι μια αγορά σε γεωμετρικά αυξανόμενη ανάπτυξη, με τα Αραβικά να είναι βασική γλώσσα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων η θετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη αύξηση που καταγράφεται για τη Μ. Ανατολή & Β. Αφρική (31,8%), τις χώρες της Β. Αμερικής (38,9%), τις πρώην Σοβιετικές Χώρες κατά 34,3%, τη ΝΑ Ασία (30,3%) και την Κίνα (49%).

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με έρευνες που δείχνουν ότι οι αγοραστές/καταναλωτές αγοράζουν από ιστοσελίδες προσαρμοσμένες στη γλώσσα τους θα πρέπει να επιστήσουν την προσοχή των εξαγωγέων στην προσεκτική επιλογή γλώσσας για τη μετάφραση.

Στην παγκόσμια αγορά, μεταφραστικές υπηρεσίες και marketing πάνε χέρι με χέρι και η προώθηση των προϊόντων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς αποτελεί ένα συνδυασμό επιλογής του σωστού τρόπου και της σωστής αγοράς.

Η μετάφραση κειμένων μάρκετινγκ αποτελεί πρόκληση για τον επαγγελματία μεταφραστή ο οποίος πρέπει να γνωρίζει σε βάθος την κουλτούρα της γλώσσας και του λαού στον οποίο απευθύνεται και να είναι σε θέση να μεταφέρει ένα μήνυμα που θα τραβήξει την προσοχή, θα παρουσιάσει σωστά και θα αναδείξει το προϊόν ή την υπηρεσία με δημιουργικότητα και σεβασμό στον παραλήπτη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τις αντιξοότητες τα ελληνικά προϊόντα είναι σε θέση να κατακτήσουν μια θέση στην παγκόσμια αγορά εφόσον η προώθησή τους αντιμετωπίζεται με επαγγελματισμό και συνέπεια.

Μην καθυστερείτε λοιπόν το βήμα της εξωστρέφειας και επιλέξτε το σωστό μεταφραστικό γραφείο/συνεργάτη για να διαδώσετε το μήνυμα της επιχείρησής σας, να κερδίσετε την αναγνώριση του κοινού σε διεθνές επίπεδο και να αποκτήσετε νέους πελάτες από όλο τον κόσμο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 


Εκτύπωση   Email