Μετάφραση και SEO

Η περίπτωση ενός υποψιασμένου επιχειρηματία: Πρόσφατα ένας πελάτης μας, έστειλε τα κείμενα της ιστοσελίδας του προς μετάφραση και μαζί ένα αρχείο excel το οποίο περιείχε πάνω από 500 τεχνικούς όρους [λέξεις–κλειδιά] που αφορούσαν τον τομέα του και τους όποιους ήθελε να χρησιμοποιήσει για να «κάνει SEO» και πληρωμένη διαφήμιση στο Google για τα προϊόντα του.

Κληθήκαμε λοιπόν να υλοποιήσουμε ένα πολύπλοκο μεταφραστικό έργο: τη μετάφραση της ιστοσελίδας και τη μετάφραση των τεχνικών όρων μεμονωμένα για μια εξειδικευμένη χρήση. Δύο εντελώς διαφορετικά είδη μετάφρασης.

Απαιτητική δουλειά που για να γίνει σωστά χρειάζεται έρευνα, συνεργασία με έναν επαγγελματία «SEO-man» και δημιουργικότητα. Έρευνα για την αναζήτηση όλων των διαφορετικών μεταφράσεων ενός όρου, συνεργασία για να δούμε την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης και έρευνα του ανταγωνισμού που ενδεχομένως να υπάρχει σε ό,τι αφορά τη διαδικασία SEO και την πληρωμένη διαφήμιση και δημιουργικότητα ώστε να βρεθούν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί και οι πιθανές παραλλαγές κάθε όρου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατ’ εναλλαγή ή και ταυτόχρονα βάσει της στρατηγικής της επιχείρησης.

1. Οι λέξεις-κλειδιά

Πολλές φορές οι επιλογές όσο αφορά τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι πολλές και συχνά απρόσμενεςΤο ίδιο και οι μεταφράσεις τους. Με την πολύτιμη βοήθεια ενός επαγγελματία SEO, βρίσκουμε την κατάταξη της κάθε λέξης στις μηχανές αναζήτησης. Ένας όρος στα ελληνικά μπορεί να έχει πολύ καλή κατάταξη ενώ η μετάφρασή του ή κάποιες από τις μεταφράσεις όχι και τόσο καλή για τη διαδικασία που μας ενδιαφέρει. Δημιουργούμε, λοιπόν, παραλλαγές οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν σωστά για τη διαφήμισή μας.

2. Spam = κίνδυνος / θάνατος

Spam=σελίδες με περιεχόμενο κακής ποιότητας/σελίδες χωρίς περιεχόμενο. Όταν μια μηχανή αναζήτησης κρίνει πως η ιστοσελίδα σας ανήκει σε μια από αυτές τις κατηγορίες τότε απλά ήρθε το τέλος της. Ο επαγγελματίας SEO θα σας προστατεύσει από αυτές τις κακοτοπιές ενώ εμείς θα αναλάβουμε να γράψουμε τα κατάλληλα κείμενα με την αναλογία σε λέξεις-κλειδιά και περιεχόμενο ποιότητας που θα σας «ανεβάσει».

3. Περιεχόμενο/Μετάφραση+SEO

Το δίδυμο που ανταμείβει τις προσπάθειες σας.

Αν η ιστοσελίδα σας δεν «κινείται» όπως θα επιθυμούσατε, αν η κινητικότητά της δεν σάς ικανοποιεί ή αν δεν είστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις της, οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή και δοκιμάστε να αναβαθμίσετε το περιεχόμενό της.

Αναζητήστε τους επαγγελματίες που σας εμπνέουν και με τη βοήθειά τους αξιοποιήστε το ιντερνέτ και τις ευκαιρίες που σας προσφέρει.

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας καταπλήξει.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.


Εκτύπωση   Email